Un grup de turişti prin Apuseni.

Un grup de turişti prin Apuseni. La un moment dat, găsesc o peşteră.
Intră, o vizitează, totul era foarte fain, numai că mirosea îngrozitor.

Când ies afară, se întâlnesc cu un baci. Îl întreabă:
– Dom-le, ce e cu peştera asta, e foarte frumoasă, dar de ce pute aşa îngrozitor înăuntru?
– Apăi dragii mei, răspunde baciul, e o întreagă legendă. Pe vremuri, înăuntru trăia un căpcăun. De două ori pe an cobora în sat şi răpea cea mai frumoasă femeie.
Tot aşa până când au rămas sătenii numai cu urâţenii de femei, pe care nu le mai f…tea nimeni şi deci satul era în pragul dispariţiei. Atunci s-au adunat sătenii să se sfătuiască cum să scape de căpcăun. S-au gândit să îl cheme pe Făt Frumos. I-au dat un fax şi după o săptămână a venit.

A intrat Făt Frumos în peşteră, l-a luat pe căpcăun şi l-a înfipt până la glezne în pământ. Căpcăunul s-a enervat şi l-a băgat pe Făt Frumos până la genunchi. Ăsta ce, să se lase mai prejos? Îl ia pe căpcăun şi-l bagă până-n brâu.
Căpcăunul, cu ultimele puteri, îl ia pe Făt Frumos şi-l bagă până la subsuori. Făt Frumos, nervos ca dracu’, îl ia pe căpcăun, îl bagă până în gât, scoate paloşul şi-i taie beregata. Sătenii, foarte fericiţi, au tras un chef de pomină – vreo două săptămâni au tot băut.

Ca răsplată pentru Făt Frumos, i-au dat-o pe cea mai frumoasă dintre urâtele pe care le mai aveau. Ăştia doi s-au căsătorit şi au trăit până la adânci bătrâneţi în peşteră.
– Bine dom-le, da’ tot n-am înţeles, ce pute aşa în peşteră?
– Apăi nu ştiu, s-a fi c..cat vreunul pe acolo!

CITEȘTE ȘI

BONUS:
Îşi aşteaptă amantul

Ion pleacă că în fiecare seară la lucru cu căruţa iar Maria se pregăteşte, face prăjituri, că doar trebuia să vină amantul. Pleacă Ion, iar pe drum i se strică o roată de la căruţa şi se în toarce acasă. Când ajunge îi spune Mariei:
– Vai da de unde ai ştiut că o să mă întorc acasă? Maria îi răspunde:
– Am presimţit io aşa.

Mănâncă, se pun în pat şi Maria vede la geam că venise amantu’ şi că aprindea farurile de la maşină la fereastra casei. Se ridică Maria, se duce la geam şi Ion o întreabă:
– Ce faci Maria?
Marie îi răspunde:
– Mă duc să mă rog.

Deschide geamul şi începe:
– Tatăl nostru cel de-a fara nu ţie rândul ăsta seară, pace-n cer şi pe pământ mâine seară eşti la rând.

Spune gluma